Piileskelijät

Syötteen rinteillä piileksii kummallisia olentoja ja torsoja. Onpa taiteilijakin päässyt piilokuvaan. Valokuvausharrastukseni vei minut läheiselle Iso-Syötteelle, Suomen eteläisimmälle tunturille, kuvaamaan tykkylumipuita kovana tykkytalvena 2006. Aloin nähdä lumisissa puissa erilaisia hahmoja, jotka vaativat tulevan kuvayuksi myös maalaamalla. Sen jälkeen olen käynyt Syötteellä valokuvaamassa ja maalaamassa myös muina vuodenaikoina.

Uhka

Suomi-neito flirttailee länteen, sitä ei idän ”tursas” hyvällä katsele…

Titaanit

Äidit lasten riitoihin sekaantuneena vaiko idän ja lännen voimien mittelö: EU myötäilee välimiehenä ja piskuinen Suomikin yrittää jonakin olla?

Muukalaiset

Taannoin koettiin Aasialaisten turistien ryntäys Lappiin. Samaan aikaan maahamme tuli ennätysmäärä turvapaikanhakijoina.

Kaappaus

Antiikin jumal-taruista tuttu tarina siitä, kun Zeus ryösti Foinikian prinsessan Euroopan tuli mieleeni tähän maalaukseen innoittaneesta näkymästä. Vähän aiemmin Venäjä oli ottanut haltuunsa Krimin.

Kastor ja Pollux

Antiikin tarina kaksosista herää henkiin, kuolevainen ja kuolematon löytävät toisensa jälleen. Lisää tykkytauluista.

”Ruskaa Saanalla”

Ateljee-työskentelyn vastapainona pyrin menemään luontoon ja  maalaan ”plein air” ja ”alla prima”, eli  ulkona maisemaa kertamaalaustekniikalla. Mutta varsinkin talvella täytyy tyytyä siihen, että teen ulkona alusmaalauksen  ohennetulla öljyvärillä ja jatkan sitten maalauksen valmiiksi siätiloissa. Joskus tukeudun luonnoksiin ja valokuviin, eli harrastan tällaista pitkitettyä kertamaalausta. Maisemasta saan myös ideoita ei-esittäviin töihin. Rytmi, värit. valon ja varjon […]